Ting i landskabet

Ting i landskabet

Gasrør
Overalt på Stige Ø er der gasboringer, der stikker op af jorden, dog lukket med et dæksel. Boringerne er fordelt over hele øen. De er ikke farlige, men du skal lade dem være i fred.


Gasstationer
Et omfattende rørsystem i undergrunden opsamler gassen fra den gamle losseplads på fire gasstationer rundt omkring på øen. De ligner containere.


stigeoe2010 042
Perkolatbrønde
Perkolat er forurenet regnvand. Det dannes, når der siver regnvand ned gennem affaldsbakkerne. Rundt omkring på Stige Ø kan du støde på brønde, som bruges til at tage prøver af perkolatet. Det bliver i øvrigt opsamlet og sendt gennem en rørledning under kanalen til Forrensningsanlægget på Odense Nord Miljøcenter.

Grøfter

Mellem bakkerne er der gravet grøfter. Deres formål er at samle så meget overfladevand som muligt, så det ikke siver ned i jorden og bliver forurenet af det gamle affald. Grøfterne kan være svære at få øje på, når græsset er højt, så vær opmærksom, når du cykler på bakkerne.


Biotopbånd
Støder du på lange rækker af sten, muslingeskaller, træstammer eller lignende, der bugter sig igennem landskabet, er der tale om et såkaldt biotopbånd. De er lagt ud, for at der senere kan vokse planter på dem, som forskellige dyr kan bruge som levesteder.

Mystik i landskabet?
Hvis du under dit besøg på Stige Ø bliver opmærksom på nye uforklarlige levn, er du altid velkommen til at kontakte Odense Renovationsselskab og få svar på dine spørgsmål.

Kontakt Odense Renovationsselskab A/S, Snapindvej 21, 5200 Odense V, Kim Rasmussen, tlf. 21 79 29 74, e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Finn Andersen, tlf. 20 30 42 39, e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Besøg Odense Renovation på snapind.dk