Friluftsaktiviteter på Stige Ø

Foto: Brian Jagd Mauritzen.

Stige Ø bruges ofte af mountainbikere, som har to specialindrettede cykelbaner til rådighed: En 3,5 km lang bane, der snor sig igennem landskabet og en særlig dirtjumpbane, hvor man kan lave vilde stunts på cyklen. Dertil kommer en asfaltsti, hvor man både kan cykle og stå på rulleskøjter eller skateboard.

Øen egner sig også godt til friluftsinteresserede, som kan studere det rige dyre- og planteliv, tilberede mad ved bålpladserne og overnatte i træshelterne på den sydlige del af øen. Det blæser tit på toppen af bakkerne, og derfor holdes der årligt dragefestival på Stige Ø.

Legebasen er et meget børnevenligt område, hvor man kan lege i sand, spille stangtennis, hoppe rundt på de mange kunstige kupler og meget andet. Rundt om Legebasen ligger en række små runde hatbakker, som også egner sig godt til børn. Om sommeren bliver der lagt grønne kunststofbaner ud på bakkerne, så man også kan kælke på dem.

Både Odense Sejlklub og Odense Kajakklub har lokaler ved lystbådehavnen i den sydligste del af Stige Ø. stigeoe2010-002Stige Ø har en anløbsbro, der bruges af turbåden Svanen, der tilbyder kanalrundfarter hver sommer. Samme sted ligger en flydebro til kanoer og kajakker.

Landskabet bruges af mange forskellige foreninger og institutioner, der afholder større arrangementer: Koncerter, rollespil, teater, hyggelige sammenkomster – hvad som helst.

Odense Kommunes side odense.dk/stigeoe bliver jævnligt opdateret med nyt om aktiviteterne. Kommunen har også udgivet hæftet
Velkommen til Stige Ø - mulighedernes tumleplads.