Klunsere på Stige Ø

Klunsere på Stige Ø

Især i 1980'erne var der mange klunsere på Stige Ø. De ledte efter møbler, metal og andre værdifulde ting. I begyndelsen forsøgte Odense Renovation at politianmelde dem. Det viste sig dog hurtigt at være en uoverkommelig opgave, da der blev ved med at komme nye klunsere til.

Ved en enkelt lejlighed i 1989 forsøgte en klunser at få fat i et stykke metal og blev kørt over af en kompaktor, hvis chauffør ikke opdagede ham i tide. Klunseren var dog heldig, idet han blev trykket ned i det forholdsvis bløde affald og nøjedes derved med at brække det ene ben, hvor kompaktoren kørte over ham. Eller måske var han tværtimod uheldig? I hvert fald bakkede kompaktoren derpå tilbage og kørte over hans ben en gang til. Men netop dette kunne faktisk tyde på held, idet chaufføren var nystartet og endnu ikke havde lært, hvordan man får kompaktoren til at dreje. Normalt kører de frem og tilbage i skæve vinkler for at udjævne mest muligt, og hvis chaufføren havde gjort det her, ville klunseren være blevet dræbt. Nu bakkede han i stedet tilbage i det samme spor, hvorved klunseren "kun" fik brækket benet en gang til, men overlevede.

Genbrugsstationer
For at dæmme op for klunserne blev der fra og med 1988 oprettet en række bemandede containerpladser i Odense, så man ikke risikerede at de kom op og slås om affaldet. Den første bemandede containerplads åbnede på Holkebjergvej i 1988, og siden udviklede de sig til genbrugsstationer.