Sanglærke

En ca. gråspurvestor spurvefugl (18-19 cm), hvis overside er spættet af lysebrune, mørke og lyse farver. Brystet er lysere med striber på den øverste halvdel. Sanglærken er meget karakteristisk, når den synger. Den "hænger" oppe i luften, nærmest stille på sitrende vinger.

Hvad lever den af? Insekter, plantedele og frø.

Hvornår kan de ses? Er vinteren mild, ankommer de første sanglærker allerede i januar/februar og ellers når sneen og isen forsvinder. Lærkerne bliver i området indtil september, hvor det begynder at tynde ud i fuglene. Der er dog altid nogle lærker i området, hvis efteråret og vinteren er mildt.

Se mere om sanglærken - og hør dens sang.